golven

05 januari 2018

Op de Engelse kust is gisteren een Witsnuitdolfijn levend aangespoeld. Het dier spoelde eind van de middag aan op de kust van het eiland Isle of Wight ten zuiden van Engeland. Lokale hulpverleners van de brandweer en kustwacht waren ter plaatse en hielden het dier nat. Ook werd de hulp ingeschakeld van specialisten van de British Divers Marine Life Rescue. Een paar uur eerder was iets zuidelijker ook al een dolfijnachtige dicht langs de kust van het eiland waargenomen. Mogelijk hetzelfde dier. De Witsnuitdolfijn was niet meer te helpen en men heeft het dier laten inslapen.

Witsnuitdolfijnen zijn de meest voorkomende dolfijnensoort in onze Noordzee. Een volwassen dier kan wel tot drie meter lang worden en ruim 300 kg wegen. Op 8 december 2017 spoelde er op het strand van Wijk aan Zee een volwassen mannetjes Witsnuitdolfijn aan. Dat dier overleed aan acute hersenschade als gevolg van een bacteriële bloedvergiftiging.

Wil je meer lezen over Witsnuitdolfijnen of de andere in de Noordzee voorkomende walvissoorten? Bezoek dan ook deze pagina op onze website. 

white beaked isle wight

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn