golven

06 februari 2018

Tekst Stichting Rugvin: Tijdens Hemelvaartsdag en de aansluitende vrijdag op 10 en 11 mei 2018, organiseert Stichting Rugvin een tweedaagse cursus walvisobservatie op de Oosterschelde. Deze cursus is bedoeld voor natuurliefhebbers die een speciale voorliefde hebben voor walvisachtigen. De cursus en de overnachting vindt plaats op het zeilschip ” de Nieuwe Maen”.

In deze cursus wordt je het fijne geleerd over de ecologie van de walvisachtigen (walvissen, dolfijnen en bruinvissen), het hoe, waar en wanneer je het beste de diverse walvisachtigen kunt waarnemen, het registreren en het fotograferen van walvisachtigen alsmede “de ins en outs” van onze eigen bruinvis.

Krijg je de smaak te pakken, dan kun je via Stichting Rugvin de cursus uitbreiden met een meerdaagse facultatieve reis naar een van onze collega organisaties in het buitenland. Dit gebeurt in samenwerking met Raggy Charters - Marine-Eco Cruises gevestigd in Port Elisabeth, Algoa bay in Zuid Afrika en bij de Cetacean Research & Rescue Unit in Gardenstown aan de Moray firth in Schotland. Door het volgen van de cursus bij Stichting Rugvin kom je niet alleen goed voorbereid aan, maar krijg je via ons ook een fikse korting op je verblijf daar!

In de cursus staat de ecologie van de walvissen centraal, met een accent op de walvissoorten van de Noordzee. Ook ruimen we plek in voor speciale leerdoelen/verzoeken die je als cursist kunt inbrengen. Tijdens de cursus maken we ook tochten op de Oosterschelde met het schip “Nieuwe Maen” en onze eigen RIB, het Zeevarken II.

Zie voor meer info www.rugvin.nl 

Met o.a. cursusleiders: Frank Zanderink en Nicolle van Groningen

Lokatie/verblijf: Nieuwe Maen Charters, Zierikzee

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn