golven

25 juli 2017

SOS Dolfijn staat dag en nacht klaar voor walvissen in nood! Maar educatie vinden we minstens zo belangrijk. Met het Reizende Walvisziekenhuis trekt ons team door het hele land om voorlichting te geven.  Vandaag bezocht SOS Dolfijn Texel want de collega’s daar van Ecomare organiseerde er een heuse Walvisdag. De Walvisdag stond helemaal in het teken van uiteraard walvissen. Bij een walvis denk je al snel aan grote logge dieren, maar wist je dat dolfijnen en bruinvissen ook walvissen zijn?

De gehele dag waren er diverse activiteiten voor jong en oud. Zo waren er presentaties en kon je echte walvisbotten bekijken. Er werd voorgelezen uit het prentenboek ‘De Kleine Walvis’ en via grote onderwaterramen kon je twee levende walvissen bekijken; bruinvissen Michael en Dennis.

Op het buitenterrein stond het Reizende Walvisziekenhuis van SOS Dolfijn. Hierin konden kinderen met behulp van een Doe-boekje met vragen en opdrachten op avontuur gaan in het veldhospitaal. Via de platen en spellen kon men ontdekken welke walvissen er leven in de Noordzee. Ook kon een kijkje worden genomen in de speciale dolfijnambulance en kon er op imitatie-bruinvissen geoefend worden hoe je een zieke bruinvis onderzoekt, verzorgd en beter maakt.

Het was gezellig druk en ondanks eerdere voorspellingen heeft het de hele dag niet geregend en zagen we zelfs geregeld de zon.

Interesse in een bezoek van het educatieteam van SOS Dolfijn? Mail naar info@sosdolfijn.nl voor meer informatie en tarieven. 

archief

archief archief

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn