golven

18 januari 2016

Eind van de middag komt bij SOS Dolfijn een melding binnen dat een walvis is gezien voor de kust bij Petten. De melders hebben een grote walvis van zo’n 10 meter lengte zeer dicht op het strand gezien. De locatie waar het dier zich bevond was ondiep. Te ondiep voor een walvis om goed in te kunnen zwemmen. Het dier lag dan ook vrijwel roerloos in het water. Onduidelijk is het voor de waarnemers of het dier nog in leven is of dat het een om een dode walvis gaat. Wel was duidelijk dat het dier met de ebstroom verder van het strand af dreef.
Op ons verzoek is een boot van de KNRM Petten gaan uitkijken naar het dier maar heeft dusver het dier niet meer waargenomen en de zoektocht gestaakt.
Uiteraard blijft het team van SOS Dolfijn paraat en houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

Ondanks diverse berichten op internet is het dus onbekend om wat voor soort walvis het gaat.
Het is niet zeker of het opnieuw een potvis is voor de Nederlandse kust. Afgelopen zaterdag werd in hetzelfde gebied ook een bultrug-walvis waargenomen.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn