golven

Voortgang bouw waterhuishouding
31 januari 2022

Terwijl storm Corrie over het land raast gaat de bouw van het nieuwe centrum van SOS Dolfijn door. Het centrum biedt straks, naast opvang voor bruinvissen en dolfijnen, unieke mogelijkheden voor onderzoek en ook voor de bezoekers van Landgoed Hoenderdaell is er straks een prachtig educatiegedeelte waar meer geleerd kan worden over de verschillende walvissen in de Noordzee. 

Bruinvissen en dolfijnen zijn gevoelige dieren en hebben dan ook flink wat eisen wat betreft de verzorging en hun tijdelijke opvangverblijf. Een belangrijk onderdeel van de bouw van het nieuwe opvangcentrum is de waterhuishouding. Hiervoor is naast het centrum een apart gebouw geplaatst. Water in de bassins moet zo stabiel mogelijk zijn. Tempratuur mag niet te sterk wisselen en het water moet een bepaald zoutpercentage hebben. Ook moet het water helder zijn zodat de verzorgers de zieke dieren goed kunnen monitoren. Op onderstaande foto's is te zien dat het team van Tol Watertechniek al mooi opschiet met de opbouw van dit speciale waterbehandelingsysteem.

resized

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Replica bultrug ´Dutchy´ onthuld

21-12-2022: SOS Dolfijn heeft een bultrug na laten maken op ware grote. De bultrug is met een lengte van 14 meter een indrukwekkende aanvulling in het educatiecentrum. 

Lees meer

 
 

Gestrande orka Cadzand

16-10-2022: Op het strand van Cadzand is een vrouwelijke orka levend aangespoeld. SOS Dolfijn verleende eerste hulp maar de orka overleefde het niet. 

Lees meer

 
 

Hoe help je een bultrug

11-06-2022 Er komen veel vragen binnen hoe SOS Dolfijn hulp kan bieden aan de jonge, verzwakte bultrug die voor de kust zwemt.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn