golven

Voortgang bouw waterhuishouding
31 januari 2022

Terwijl storm Corrie over het land raast gaat de bouw van het nieuwe centrum van SOS Dolfijn door. Het centrum biedt straks, naast opvang voor bruinvissen en dolfijnen, unieke mogelijkheden voor onderzoek en ook voor de bezoekers van Landgoed Hoenderdaell is er straks een prachtig educatiegedeelte waar meer geleerd kan worden over de verschillende walvissen in de Noordzee. 

Bruinvissen en dolfijnen zijn gevoelige dieren en hebben dan ook flink wat eisen wat betreft de verzorging en hun tijdelijke opvangverblijf. Een belangrijk onderdeel van de bouw van het nieuwe opvangcentrum is de waterhuishouding. Hiervoor is naast het centrum een apart gebouw geplaatst. Water in de bassins moet zo stabiel mogelijk zijn. Tempratuur mag niet te sterk wisselen en het water moet een bepaald zoutpercentage hebben. Ook moet het water helder zijn zodat de verzorgers de zieke dieren goed kunnen monitoren. Op onderstaande foto's is te zien dat het team van Tol Watertechniek al mooi opschiet met de opbouw van dit speciale waterbehandelingsysteem.

resized

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Bruinvis gestrand bij Nes

20-05-2023: Bij het West Friese Nes is een bruinvis gestrand aangetroffen. De melding kwam binnen via Zeehondencentrum Pieterburen. Het dier heeft het niet gered. 

Lees meer

 
 

SOS Dolfijn aanwezig bij ECS

26-04-2023: Afgelopen week werd in Spanje het jaarlijkse congres gehouden van de European Cetacean Society. SOS Dolfijn was uiteraard ook aanwezig. 

Lees meer

 
 

Bruinvis Tess naar zee

18-04-2023 Een feestelijk dag voor het team van SOS Dolfijn. Bruinvis Tess is weer volledig hersteld vrijgelaten terug in zee.   

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn