golven

Voortgang bouw waterhuishouding
31 januari 2022

Terwijl storm Corrie over het land raast gaat de bouw van het nieuwe centrum van SOS Dolfijn door. Het centrum biedt straks, naast opvang voor bruinvissen en dolfijnen, unieke mogelijkheden voor onderzoek en ook voor de bezoekers van Landgoed Hoenderdaell is er straks een prachtig educatiegedeelte waar meer geleerd kan worden over de verschillende walvissen in de Noordzee. 

Bruinvissen en dolfijnen zijn gevoelige dieren en hebben dan ook flink wat eisen wat betreft de verzorging en hun tijdelijke opvangverblijf. Een belangrijk onderdeel van de bouw van het nieuwe opvangcentrum is de waterhuishouding. Hiervoor is naast het centrum een apart gebouw geplaatst. Water in de bassins moet zo stabiel mogelijk zijn. Tempratuur mag niet te sterk wisselen en het water moet een bepaald zoutpercentage hebben. Ook moet het water helder zijn zodat de verzorgers de zieke dieren goed kunnen monitoren. Op onderstaande foto's is te zien dat het team van Tol Watertechniek al mooi opschiet met de opbouw van dit speciale waterbehandelingsysteem.

resized

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn