golven

Voortgang bouw waterhuishouding
31 januari 2022

Terwijl storm Corrie over het land raast gaat de bouw van het nieuwe centrum van SOS Dolfijn door. Het centrum biedt straks, naast opvang voor bruinvissen en dolfijnen, unieke mogelijkheden voor onderzoek en ook voor de bezoekers van Landgoed Hoenderdaell is er straks een prachtig educatiegedeelte waar meer geleerd kan worden over de verschillende walvissen in de Noordzee. 

Bruinvissen en dolfijnen zijn gevoelige dieren en hebben dan ook flink wat eisen wat betreft de verzorging en hun tijdelijke opvangverblijf. Een belangrijk onderdeel van de bouw van het nieuwe opvangcentrum is de waterhuishouding. Hiervoor is naast het centrum een apart gebouw geplaatst. Water in de bassins moet zo stabiel mogelijk zijn. Tempratuur mag niet te sterk wisselen en het water moet een bepaald zoutpercentage hebben. Ook moet het water helder zijn zodat de verzorgers de zieke dieren goed kunnen monitoren. Op onderstaande foto's is te zien dat het team van Tol Watertechniek al mooi opschiet met de opbouw van dit speciale waterbehandelingsysteem.

resized

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Zorgen om grote explosie in leefgebied bruinvis

26-01-2022: Met een klap voelbaar van Katwijk tot IJmuiden is gisteren een bom tot ontploffing gebracht. Grote zorgen om de gevolgen op dieren in zee waaronder bruinvissen.  

Lees meer

 
 

Tuimelaar dolfijn waarschijnlijk gebeten door zeehond

14-12-2021: De tuimelaar dolfijn die in de Oosterschelde is aangetroffen was ziek en waarschijnlijk gebeten door een grijze zeehond. 

Lees meer

 
 

Dodelijk bacterie ontdekt in bruinvissen 

26-11-2021 Afgelopen zomer zijn er in korte tijd 190 bruinvissen dood aangespoeld op de Waddeneilanden. Onderzoek toont aan dat de dieren kampten met een dodelijke bacterie.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn