golven

02 september 2018

Voor de tiende keer is er een telling gehouden om het aantal bruinvissen in de Oosterschelde in kaart te brengen. Dankzij de gunstige weersomstandigheden spreekt de organisatie, Stichting Rugvin, over een succesvolle telling waarbij meer bruinvissen zijn waargenomen dan vorig jaar. Met behulp van acht boten en 26 waarnemers werd gisteren de Oosterschelde uitgekamd op zoek naar bruinvissen. In totaal werden 59 waarnemingen genoteerd, waarvan 3 kalfjes! Na het weghalen van dubbeltellingen bleven er 40 dieren over. In 2017 telde men 34 dieren. Dit jaar werden de meeste dieren in het zuidelijke deel waargenomen.

https://rugvin.nl/tiende-bruinvistelling-groot-succes-stijgend-aantal-bruinvissen/

bruinvis oosterschelde

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn