golven

06 december 2016

Als stichting is SOS Dolfijn volledig afhankelijk van giften en donaties. De stichting krijgt geen subsidies om het werk te kunnen doen. Om voor walvissen in nood klaar te staan is jaarlijks veel geld nodig. Denk aan kosten als medicatie, voer, waterhuishouding, kleding om in het water te kunnen werken zonder onderkoeld te raken enzovoorts.

Stichting Dierenlot snapt als geen ander het belang van steun voor ons werk. Dierenlot trekt zich het lot van dieren erg aan en wil deze graag helpen. Dankzij bijdragen van donateurs en deelnemers kan Stichting Dierenlot organisaties als SOS Dolfijn financieel steunen.

De afgelopen jaren mochten we al enkele malen rekenen op de fantastisch steun van Stichting Dierenlot.

In 2015 ontving SOS Dolfijn een prachtige bijdrage van € 2475,- voor de aanschaf van een behandeltafel met ingebouwde weegschaal. Hierdoor kon het wegen en onderzoeken van de zieke bruinvissen in het opvangcentrum van SOS Dolfijn gemakkelijker op dezelfde plek gebeuren wat extra stress voorkomt. De overige aanschafkosten van de weegschaal werden door een fantastische donaties van weegschaalleverancier Mettler Toledo gesponsord.

archief

Ook in het najaar 2016 mocht SOS Dolfijn opnieuw aanspraak doen op het noodfonds van Stichting Dierenlot en werd een bedrag van € 2500,- toegekend. De aanvraag werd gedaan om een verhuizing van de stichting te kunnen realiseren en om de dure zorgkosten voor bruinvissen Sven en Nena te kunnen dekken. Mede dankzij deze steun kon SOS Dolfijn in 2016 blijven voortbestaan en zo voor dieren in nood klaar blijven staan. Als bekroning op het werk van SOS Dolfijn kon ook op 17 oktober 2016 bruinvis Sven weer worden vrijgelaten in de Noordzee voor een tweede kans terug in de natuur.

SOS Dolfijn bedankt Stichting Dierenlot voor de steun!

Wilt u meer weten over het werk van Stichting Dierenlot? Neem dan eens een kijkje op www.dier.nu 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn