golven

12 september 2016

Stichting SOS Dolfijn verlaat de huidige vestigingsplek in Harderwijk en stopt de samenwerking met het Dolfinarium. De organisatie die hulp verleent aan walvisachtigen in nood is daarom per direct op zoek naar alternatieven om zich te vestigen. De stichting streeft een samenwerking met andere natuurbeschermingsorganisaties na. De komende maanden worden gebruikt om nieuwe opvangfaciliteiten te vinden, alsmede partijen die financieel willen ondersteunen. 

SOS Dolfijn heeft al langer plannen om te verhuizen. Eerder dit jaar is onderzocht of een verhuizing naar Ecomare mogelijk was. De financiering voor een geheel nieuw opvangcentrum op Texel werd toen niet gevonden. Toch gelooft directeur Eligius Everaarts in een mooie toekomst voor SOS Dolfijn. “Onze droom is om deel uit te maken van een educatief beleefcentrum met de opvang van bruinvissen en dolfijnen als een centrale pijler. Door ons werk met deze prachtige dieren kunnen we onze boodschap van de bescherming van de natuur overbrengen”. Om de plannen te realiseren is de organisatie per direct op zoek naar sponsors en partners die het komende traject financieel kunnen ondersteunen.

SOS Dolfijn heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. De stichting is specialist in hulp en advies bij gestrande walvissen en is zich ook steeds meer gaan richten op educatie, onderzoek en maatschappelijke actie. Volgens Everaarts is nu de tijd gekomen om de volgende stap te nemen. “Ondanks het feit dat SOS Dolfijn een volledig onafhankelijke organisatie is, zorgt de aanwezigheid op het terrein van Dolfinarium voor de perceptie dat het onderdeel is van het park. Dit staat eigen ontwikkeling en fondsenwerving in de weg. En als non-profit organisatie zijn we volledig afhankelijk van donaties en sponsoring”. 

Een andere reden voor het vertrek ligt in de ambitie van SOS Dolfijn. De stichting wil nog meer bereiken wat betreft hulp aan dieren en resultaten in natuurbescherming. Dat kan bereikt worden door intensievere samenwerking met andere opvang- en natuurcentra elders aan te gaan.

Het feit dat het besluit tot vertrek al wordt genomen voordat nieuwe faciliteiten zijn gevonden ziet Everaarts als een uitdaging: “In de huidige situatie blijft SOS Dolfijn met de moeilijkheden van haar positionering en fondsenwerving zitten. Op een gegeven moment moet je een beslissing nemen om daaruit te stappen, zodat zich nieuwe kansen kunnen gaan voordoen en we ons volledig kunnen focussen op een toekomst elders”. SOS Dolfijn voorziet een scenario waarbij op redelijk korte termijn tijdelijke faciliteiten gerealiseerd kunnen worden wat moet leiden tot permanente vestiging.

Deze grootse en belangrijke toekomstplannen kosten veel tijd en geld. Om die reden verzoekt SOS Dolfijn iedereen die de stichting een warm hart toedraagt of zij met een eenmalige of doorlopende bijdrage steun willen geven.
Elke euro telt, dus ook met kleine bedragen is SOS Dolfijn erg blij!
Donateur worden: http://www.sosdolfijn.nl/word-donateur
Eenmalige bijdrage: http://www.sosdolfijn.nl/doneren/particulieren/doe-een-eenmalige-gift  

Mocht u op een andere manier bij willen dragen of heeft u tips voor ons?
Neemt dan contact op via info@sosdolfijn.nl of telefonisch via 06-46656601

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn