golven

02 augustus 2016

De afgelopen maanden hebben SOS Dolfijn en Ecomare onderzocht of een vergaand samenwerkingsverband en een verhuizing van SOS Dolfijn naar Texel mogelijk zou zijn. Helaas bleek het niet haalbaar om de financiering rond te krijgen die nodig is om een opvangcentrum voor bruinvissen en dolfijnen bij Ecomare te realiseren. Om het project tot een succes te maken waren veel sponsors en fondsen nodig die het project wilden steunen. Ondanks de vele positieve reacties op de verhuizingsplannen bleek het lastig om deze steun te vinden binnen het tijdsbestek dat de organisaties zich hadden gegeven. 

Voor beide partijen is het teleurstellend dat de verhuizing naar Texel niet doorgaat. De twee organisaties blijven echter samenwerken en kennis uitwisselen. Niet alleen wat betreft het helpen en opvangen van zeedieren in nood, maar ook op gebied van educatie. Zo zal SOS Dolfijn op 3 augustus aanstaande aanwezig zijn tijdens de Walvisdag bij Ecomare met een try-out van ‘Het Reizende Walvisziekenhuis’, een nieuwe interactieve en leerzame rijdende expo van de stichting. 

De wens om te verhuizen naar de kust blijft voor SOS Dolfijn onverminderd aanwezig. De stichting heeft de ambitie om samen met geschikte partners de natuurbeschermingsboodschap aan een breed publiek over te brengen en hulpverlening aan walvissen in nood te optimaliseren. De bruinvisopvang is daarbij een fantastische basis. De stichting richt zich de komende tijd op het verkennen van andere mogelijkheden. Tot die tijd zal de stichting gevestigd blijven op de huidige locatie in Harderwijk.

Voor de bouw van een nieuw opvangcentrum aan zee en om alle opvangwerkzaamheden te continueren, doet de stichting een oproep aan iedereen die het werk een warm hart toedraagt: SOS Dolfijn heeft de hulp van sponsoren, donateurs en vrijwilligers hard nodig. Meer informatie over mogelijkheden is te vinden op de website www.sosdolfijn.nl.

archief

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn