golven

SOS Dolfijn vangt eerste bruinvis op
27 maart 2022

SOS Dolfijn vangt eerste bruinvis op in Anna Paulowna

Na jaren zonder beschikking over een geschikte opvangfaciliteit, heeft SOS Dolfijn vandaag weer kunnen starten aan de opvang van een gestrand diertje. De bruinvis werd aangespoeld aangetroffen op het Wad van Vlieland. Dankzij de supersnelle hulp en inzet van de KNRM Vlieland is het bruinvisje, een jong vrouwtje met een lengte van 107 cm, overgebracht naar de vast wal. In Harlingen kon het team van SOS Dolfijn haar overnemen en verder vervoeren naar Landgoed Hoenderdaell waar SOS Dolfijn het nieuwe centrum heeft gerealiseerd en een mooie nieuwe thuishaven heeft gekregen. De bruinvis heeft de naam Neo gekregen. Dat betekent nieuw en vond het team mooi passen bij deze nieuwe start.

Wat Neo allemaal mankeert moet nog blijken de komende tijd. Ze is te ziek en verzwakt om nog zelfs te zwemmen en wordt daarom continu door vrijwilligers en medewerkers in het water ondersteund. Dit kan soms wel dagen tot weken duren. In haar bloed is een ontstekingsbeeld te zien en Neo is erg uitgedroogd. Daarom krijgt ze nu vocht en medicijnen toegediend. Een dierenarts van SOS Dolfijn gaat Neo morgen verder onderzoeken. 

Eerst maar bijkomen….

Uiteraard zullen er geregeld updates komen over Neo. Wil je helpen Neo beter te maken? Word dan donateur van SOS Dolfijn of steun ons met een eenmalige gift. 

Klik op de links
Donateur:
Eenmalige gift

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Zorgen om grote explosie in leefgebied bruinvis

26-01-2022: Met een klap voelbaar van Katwijk tot IJmuiden is gisteren een bom tot ontploffing gebracht. Grote zorgen om de gevolgen op dieren in zee waaronder bruinvissen.  

Lees meer

 
 

Tuimelaar dolfijn waarschijnlijk gebeten door zeehond

14-12-2021: De tuimelaar dolfijn die in de Oosterschelde is aangetroffen was ziek en waarschijnlijk gebeten door een grijze zeehond. 

Lees meer

 
 

Dodelijk bacterie ontdekt in bruinvissen 

26-11-2021 Afgelopen zomer zijn er in korte tijd 190 bruinvissen dood aangespoeld op de Waddeneilanden. Onderzoek toont aan dat de dieren kampten met een dodelijke bacterie.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn