golven

16 augustus 2018

Reddingsactie voor 100 opgesloten grienden in IJslandse fjord

In IJsland is een groep van zo'n honderd grienden gered uit een fjord. De dieren konden de smalle uitgang terug naar zee niet meer vinden en zaten opgesloten. Het kostte reddingswerkers twee pogingen om de groep definitief terug naar zee te leiden. Op zondag probeerde het IJslandse Search and Rescue team de dieren met boten de juiste kant op de sturen. Dat lukte, maar een dag later kwamen de grienden weer terug. Maandag deed het reddingsteam een tweede poging. Dat ging niet meteen goed: een van de grienden kwam vast te zitten op een zandbank. "Het lukte me om hem terug het water in te krijgen", vertelt hulpverlener Snorri Rafnsson, "maar het kostte flink wat moeite. De grienden zijn na de reddingsactie niet meer terug gezien.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn