golven

28 oktober 2015

Sinds vanochtend wordt er voor de kust bij Scheveningen een groep van zo’n 7 tot mogelijk 9 grienden waargenomen. Grienden behoren tot de dolfijnen familie en zijn goed herkenbaar aan het opvallende bolvormige hoofd. Met een lengte van zo’n 3 tot wel 8 meter is het, op de orka na, de grootste dolfijnensoort.

Op basis van berichten en beeldmateriaal maakte de experts van SOS Dolfijn zich zorgen om deze specifieke groep. De groep vertoont onrustig gedrag en lijkt gedesoriënteerd. Daarnaast kunnen grienden zo dicht op de kust moeilijk overleven en makkelijk in de problemen komen. Daarom doet SOS Dolfijn de oproep aan iedereen om de grienden groep niet te gaan opzoeken met boten en de dieren zo veel mogelijk met rust te laten! Een team van experts is ter plaatse om de dieren te observeren. Eerder deze maand werd op 12 oktober ook al een groep grienden waargenomen langs de Nederlandse kust. Toen zwom een groep van zo’n 10 dieren langs de kust bij Castricum.

*Update* 28-10-2015: De groep grienden is eind van de middag voor het laatst waargenomen voor de kust bij Wassenaar. Ook de berichten daar vandaan meldde nog steeds zeer onrustig gedrag. Ook te zien op deze beelden op internet: https://youtu.be/8jF1kIflUS8

*Update* 29-10-2015: Deze ochtend zijn er geen waarnemingen meer gemeld van de groep grienden. De laatste melding was gister vlak voordat het donker werd en toen werden de dieren gezien nabij Wassenaar en gingen ze in Noordelijke richting. Hopelijk hebben de dieren in de avond of nacht toch de weg terug gevonden naar open zee. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn