golven

15 december 2017

Voor de tweede maal deze week is er op het strand van Noordwijk een levende bruinvis aangespoeld. Aan het begin van de middag kreeg SOS Dolfijn de melding binnen via de politie. Direct konden al twee medewerkers van het EHBZ (Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren) onderweg gaan om de bruinvis van het strand te halen. In de post van de Reddingsbrigade kon de bruinvis door hen in alle rust verzorgd worden tot een team van SOS Dolfijn ter plaatse was. De dierenarts van SOS Dolfijn heeft de bruinvis onderzocht. Gezien de toestand waarin de bruinvis verkeerde werd besloten om het dier te laten inslapen.

Een fotoreportage van de stranding is hier te bekijken: www.112bollenstreek.nl/uitruk/2017-12-15/7297/levende-bruinvis-noordwijk 

archief

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn