golven

13 februari 2017

Nederland wil de illegale Japanse jacht op walvissen aankaarten bij de besprekingen over een handelsverdrag tussen Europa en Japan. Dat heeft Minister Koenders van Buitenlandse Zaken donderdag toegezegd naar aanleiding van vragen van de Partij voor de Dieren. De Europese Commissie, die namens de EU met Japan onderhandelt over het verdrag, weigerde tot nu toe een stop op de walvisjacht te eisen tijdens de onderhandelingen.

De toezegging van Minister Koenders kwam donderdagavond naar aanleiding van vragen van Tweede Kamerlid Esther Ouwehand en Europarlementariër Anja Hazekamp, tijdens het jaarlijkse debat over de staat van de Europese Unie.

Sinds 1986 geldt een internationaal verbod op commerciële walvisjacht, om de dieren te behoeden voor uitsterving. Japan respecteert dit verbod echter niet en jaagt tot op heden op walvissen, zogenaamd voor wetenschappelijk onderzoek. De Europese Commissie gaf eerder aan geen specifiek hoofdstuk over de walvisjacht in het handelsverdrag te willen bepleiten. De Partij voor de Dieren is daarom tevreden met de toezegging van Minister Koenders.

archief

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn