golven

24 oktober 2018

Stichting Rugvin spreekt van een mooie afsluiting van het bruinvissen-identificatie project 2018. Afgelopen weekend gingen vrijwilligers voor de laatste maal dit jaar het water op om bruinvissen in de Oosterschelde te monitoren en te fotograferen. Sinds 2007 worden door Stichting Rugvin foto’s van bruinvissen in de Oosterschelde gemaakt en verzameld. Het doel van het project is om aan de hand van identificatie meer te leren over de bruinvissen in de Oosterschelde. Om bruinvissen goed te kunnen waarnemen moeten de weersomstandigheden gunstig zijn. Vandaar dat het voorlopig voor dit jaar de laatste tocht zal zijn. Maar het was succesvol want meerdere bruinvissen werden gezien. Een moeder met kalfje was gedurende anderhalf uur te zien en kwamen zelfs even nieuwsgierig bij de boot van Stichting Rugvin kijken. 

https://rugvin.nl/mooie-afsluiting-van-bruinvis-foto-identificatie-2018/

imgp

Foto door Frank Zanderink, Stichting Rugvin.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn