golven

Levende bruinvis op Texel aangespoeld
26 januari 2020

Op het strand van Texel is vanochtend door een hardloopster een levend gestrande bruinvis aangetroffen. De vindster sloeg direct alarm door het noodnummer van SOS Dolfijn te bellen en bleef bij het diertje tot hulp ter plaatse was. Een bruinvis op het strand is altijd een dier in nood en heeft daarom snel hulp nodig. Dierverzorgers van Ecomare op Texel zijn direct uitgerukt met een speciale transportkist om de bruinvis hiermee van het strand te kunnen vervoeren. 

Doorgaans zijn gestrande bruinvissen of dolfijnen ziek, verzwakt of gedesoriënteerd. Een dier vanaf het strand direct terug te plaatsen in zee, heeft dan ook vaak als resultaat dat dergelijke dieren opnieuw aanspoelen. Momenteel zijn er geen faciliteiten voor opvang van deze dieren beschikbaar voor SOS Dolfijn. Na beoordeling van de bruinvis is besloten dat de bruinvis mogelijk nog een kans van overleven heeft terug in zee. De bruinvis toonde geen ernstige symptomen van ziekte of verwonding en oogde goed doorvoed. Dankzij de snelle hulp van de KNRM kon de bruinvis later in de ochtend enkele mijlen uit de kust vandaan weer worden vrijgelaten in de Noordzee. 

SOS Dolfijn is de KNRM Oudeschild en de mensen van Ecomare dankbaar voor de snelle en professionele hulp voor dit dier in nood. Van de bruinvis zijn uitgebreid foto’s genomen van uiterlijke kenmerken. Mocht er de komende uren of dagen een bruinvis stranden, dan kan met behulp van het beeldmateriaal dit dier herkend worden. 

">http://
 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn