golven

Levende bruinvis Nes
20 mei 2023

Vanochtend werd het team van SOS Dolfijn opgeroepen vanwege een melding over een levend gestrande bruinvis in de buurt van het Friese Nes. De vinder sloeg direct alarm waarna lokale dierenambulance vrijwilligers ter plaatse kwamen om hulp te bieden. De dolfijnambulance ging ook snel onderweg om het dier op te halen. Begin van de middag kwam de mannetjes bruinvis aan in het opvangcentrum. Maar helaas overleed het dier al snel in de armen van de verzorgers. Ondanks alle inspanningen.

De bruinvis gaat naar de Faculteit Diergeneeskunde voor uitgebreid onderzoek naar de strandingsoorzaak. 

Update onderzoek: de bruinvis kampte met een long- en leverontsteking en er zijn veel parasieten aangetroffen. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn