golven

Levende bruinvis Nes
20 mei 2023

Vanochtend werd het team van SOS Dolfijn opgeroepen vanwege een melding over een levend gestrande bruinvis in de buurt van het Friese Nes. De vinder sloeg direct alarm waarna lokale dierenambulance vrijwilligers ter plaatse kwamen om hulp te bieden. De dolfijnambulance ging ook snel onderweg om het dier op te halen. Begin van de middag kwam de mannetjes bruinvis aan in het opvangcentrum. Maar helaas overleed het dier al snel in de armen van de verzorgers. Ondanks alle inspanningen.

De bruinvis gaat naar de Faculteit Diergeneeskunde voor uitgebreid onderzoek naar de strandingsoorzaak. 

Update onderzoek: de bruinvis kampte met een long- en leverontsteking en er zijn veel parasieten aangetroffen. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Bruinvis gestrand bij Nes

20-05-2023: Bij het West Friese Nes is een bruinvis gestrand aangetroffen. De melding kwam binnen via Zeehondencentrum Pieterburen. Het dier heeft het niet gered. 

Lees meer

 
 

SOS Dolfijn aanwezig bij ECS

26-04-2023: Afgelopen week werd in Spanje het jaarlijkse congres gehouden van de European Cetacean Society. SOS Dolfijn was uiteraard ook aanwezig. 

Lees meer

 
 

Bruinvis Tess naar zee

18-04-2023 Een feestelijk dag voor het team van SOS Dolfijn. Bruinvis Tess is weer volledig hersteld vrijgelaten terug in zee.   

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn