golven

22 februari 2017

Vanochtend kwam bij SOS Dolfijn een melding binnen dat er op het strand van Rockanje een levend gestrande bruinvis was gevonden. Medewerkers van de vrijwilligersorganisatie Zeezoogdierenhulp waren spoedig ter plaatse. De bruinvis werd in een speciale transportkist geplaatst en kon zo van het strand worden gehaald om verplaatst te worden naar een rustigere locatie. Terwijl het noodteam van SOS Dolfijn per dolfijnambulance ter plaatse ging, zorgden de vrijwilligers intussen voor de bruinvis. Zo werd de jonge bruinvis continu nat gehouden en werd geregeld de ademhaling gecontroleerd. Ter plaatse aangekomen kon het dier worden overgedragen aan het team van SOS Dolfijn.

SOS Dolfijn beschikt op dit moment niet over de mogelijkheid om gestrande bruinvissen en dolfijnen opvang te bieden. De gestrande bruinvis is onderzocht door de dierenarts van SOS Dolfijn. Na beoordeling door de arts is besloten om het dier in te laten slapen. SOS Dolfijn betreurt het natuurlijk dat gestrande bruinvissen geen opvang kan worden geboden en roept een ieder op om, indien mogelijk, geld te doneren zodat de stichting weer zo snel mogelijk volledig het werk kan doen.

archief

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn