golven

19 juli 2017

Een jonge griend wordt sinds gisteren waargenomen in de haven van Vidlin, een plaats op de Schotse Shetland eilanden. Op deze beelden is te zien dat het dier veel aan het spyhoppen is. Wat vaak duidt op stress en/of desoriëntatie. Grienden zijn zeer sociale dieren en leven normaal in groepen. Lokale hulpinstanties bekijken de situatie. Zij melden dat het dier in de vroege ochtend zou zijn gestrand op een botenhelling maar zelf weer uit die benarde positie is los gekomen. Momenteel wordt gekeken of het mogelijk is het dier met boten naar open zee te begeleiden. Hopelijk vindt het dier snel de weg terug naar open zee.

*UPDATE* 27-07-2017 : De griend is gisteren meer noordelijk waargenomen in ondiep water bij Basta Voe. Daar zwom het dier in cirkeltjes rond. Deze ochtend is het dier gestrand en hulp was niet meer mogelijk. De griend was al ernstig verzwakt en is eind deze middag overleden. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn