golven

24 april 2018

Sinds de jaren tachtig neemt het aantal gestrande walvisachtigen op de Nederlandse kust toe. Stichting SOS Dolfijn heeft een ervaren rescue-team dat in actie komt wanneer een bruinvis, dolfijn of walvis levend op het strand terecht komt. Aan de Universiteit Utrecht wordt al sinds enkele jaren onderzoek gedaan op dode bruinvissen met o.a. als doel om de doodsoorzaak vast te stellen. Vandaag is de jaarrapportage van het onderzoek over 2017 gepubliceerd. Hierin blijkt dat de meest bevonden doodsoorzaak het afgelopen jaar onder bruinvissen infectiezieken is geweest. Meest voorkomende ziekte bleek een longontsteking te zijn. Overige doodsoorzaken waren mogelijke bijvangst, vermagering en aanvallen door de grijze zeehond. Lees het complete rapport op de site.

gestrande bruinvis bloemendaal

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn