golven

22 januari 2019

In Noorwegen is door een inheems volk, genaamd de Sami, een verzoek ingediend om de jacht op bruinvissen en dolfijnen te mogen starten. Het Sami volk woont voornamelijk in Noorwegen, Zweden en Finland waar het ook een eigen parlement heeft. Het verzoek is ingediend omdat volgens de Sami het vlees van deze dieren een delicatesse zou zijn. Volgens de Sami hebben de bruinvissen- en dolfijnenpopulatie gezonde aantallen bereikt waardoor de jacht geen bedreiging hoeft te vormen voor de populaties. Vanaf de Faeröer eilanden en vanuit de beruchte Japanse vissersplaats Taiji wordt al langer op dolfijnachtigen gejaagd. Beelden daarvan tonen hoe barbaars en wreed de jacht op deze dieren is. Buiten het dierenleed om is het eten van dolfijnenvlees schadelijk voor de gezondheid van mensen omdat het vaak veel kwik en gifstoffen bevat. Het Sami parlement heeft het verzoek goedgekeurd. Het ligt nu bij het nationale parlement voor een verder akkoord. Op internet is een petitie gestart tegen het verzoek. https://www.change.org/p/sametinget-and-the-norwegian-government-stop-the-dolphin-slaughter-in-norway-before-it-starts 

archief

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn