golven

19 augustus 2017

De vinnen van bruinvissen hebben allemaal zo hun eigen functie.
Zo gebruiken bruinvissen hun staart om vooruit te komen. Door de staart op en neer te bewegen kunnen ze snelheid maken. De gemiddelde snelheid waarmee een bruinvis zwemt is zo’n 5 km per uur, maar in een sprintje kunnen snelheden tot meer dan 20 km per uur worden behaald.
De borstvinnen gebruiken bruinvissen om te sturen en de rugvin zorgt voor de stabiliteit in het water. 

Bruinvis Sven laat in dit filmpje zien hoe het werkt. Sven was één van de patiënten bij SOS Dolfijn in 2016. Op 17 oktober 2016 kon hij na zeven maanden verzorging weer terug naar zee voor een tweede kans. Het verhaal van Sven nog eens teruglezen? Klik dan hier.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn