golven

16 april 2018

Gestrande Gewone Dolfijn Westenschouwen

Op het strand van Westenschouwen is vanmiddag een Gewone Dolfijn aangespoeld. Een wandelaar zag het dier liggen en probeerde het dier in nood terug te duwen in zee. Maar direct spoelde het dier opnieuw aan. Een medewerker van het tegenovergelegen strandpaviljoen sloeg alarm. Het rescue-team van SOS Dolfijn maakte zich direct klaar om met de dolfijnambulance onderweg te gaan om het dier hulp te bieden. Omdat een gestrand bruinvis of dolfijn een dier in nood is wordt ook al meteen hulp uit de regio geregeld. Vrijwilligers van de Stichting EHBZ konden snel ter plaatse gaan. Maar bij aankomst op de strandingslocatie blijkt de dolfijn echter al te zijn overleden. Op het strand kunnen de mannen van het EHBZ nog wat voorlichting geven aan de omstanders en halen ze het dier van het strand.gewone dolfijn westenschouwen
Foto door Marco Henzel

Wanneer je een bruinvis of dolfijn levend aantreft op het strand, is het belangrijk dat het blaasgat vrij blijft en dat hier geen zand of water in kan komen. Het dier haalt namelijk adem via het blaasgat. Een gestrande bruinvis of dolfijn krijgt het snel te warm, dus koel het dier goed met water. Zorg voor rust en bel met spoed SOS Dolfijn via 06-46656601.

Meer lezen over deze soort? Bekijk onze webpagina over Gewone Dolfijnen hier

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn