golven

06 november 2017

Voor de tweede maal zijn de teamleden van de VaquitaCPR groep er in geslaagd om een Vaquita bruinvis uit het wild te vangen. Afgelopen zaterdag lukte het eind van de middag om een volwassen vrouwtje te lokaliseren en te vangen in het noordelijke deel van de Golf van Californië, het enige leefgebied van deze bruinvissoort. Het dier werd overgebracht naar de speciaal voor het project opgerichte sea pen.  Medische staf zag in de uren daarna de toestand van de vrouwtjes Vaquita ernstig verslechteren en besloot dat het dier toch weer moest worden vrijgelaten. De Vaquita overleed echter. Uitgebreid onderzoek wordt gedaan. De Vaquita is met een geschatte populatie van zo’n 30 dieren het meest bedreigde zoogdier op aarde.

Eind oktober slaagde het team er voor de eerste maal in om een Vaquita bruinvis te lokaliseren en te vangen. Het dier, een jong kalf van vermoedelijk zes maanden oud, toonde echter teveel signalen van stress en moest daarom weer worden vrijgelaten in het wild.

In een verklaring is te lezen dat het team zich nu aan het beraden is, hoe nu verder te gaan met de geplande operatie om zoveel mogelijk Vaquita’s te vangen en een tijdelijk veilig onderkomen te bieden. 

vaquita sling

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn