golven

Gestrande bruinvis bij Nieuwpoort
21 november 2021

Op het strand van Nieuwpoort in België is vandaag een bruinvis levend gestrand. Wandelaars zagen dat het zeezoogdier in de problemen verkeerde en na enkele terugzetpogingen waarna het dier weer opnieuw strandde, zochten de vinders contact met de brandweer die de bruinvis uit de branding kon halen. Medewerkers van het Koninklijke Belgische Instituut voor Natuurwetenschappen hebben de bruinvis overgebracht voor verzorging naar het Boudewijn Seapark in Brugge. Daar wordt getracht het dier wat te laten aansterken. Het park heeft een ontheffing om 24 uur zorg te bieden aan een gestrand dier. 

SOS Dolfijn is specialist in de opvang en rehabilitatie van bruinvissen en dolfijnen maar beschikt nog niet over de juiste faciliteiten om opvang en langdurige rehabilitatie te kunnen bieden. Momenteel bouwt SOS Dolfijn een nieuw centrum waar in de toekomst weer opvang kan worden geboden aan gestrande bruinvissen en dolfijnen. Maar voor dit dier kunnen wij tot onze zeer grote spijt nog niet de deur openen en de juiste zorg aanbieden. De bouw is nog in volle gang en hopelijk kan er medio januari - februari 2022 weer opvang en rehabilitatie worden geboden.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Toffe spaaractie bij Jumbo

06-06-2022: Per woensdag 8 juni kun je bij 3 filialen van Jumbo supermarkten sparen voor een uniek verzamelalbum met afbeeldingen van Landgoed Hoenderdaell en de daar gevestigde stichtingen. 

Lees meer

 
 

Gestrande bruinviskalf Wijk aan Zee

28-05-2022: Op het strand van Wijk aan Zee is een bruinvis levend aangespoeld. Het dier was nog maar enkele dagen oud en overleefde het niet. 

Lees meer

 
 

Nieuwe centrum SOS Dolfijn geopend 

23-04-2022 Het nieuwe educatieve walvisopvangcentrum van SOS Dolfijn is eindelijk geopend. De educatieruimte is open voor publiek en het opvangcentrum gereed om dieren op te vangen.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn