golven

Gestrande bruinvis bij Nieuwpoort
21 november 2021

Op het strand van Nieuwpoort in België is vandaag een bruinvis levend gestrand. Wandelaars zagen dat het zeezoogdier in de problemen verkeerde en na enkele terugzetpogingen waarna het dier weer opnieuw strandde, zochten de vinders contact met de brandweer die de bruinvis uit de branding kon halen. Medewerkers van het Koninklijke Belgische Instituut voor Natuurwetenschappen hebben de bruinvis overgebracht voor verzorging naar het Boudewijn Seapark in Brugge. Daar wordt getracht het dier wat te laten aansterken. Het park heeft een ontheffing om 24 uur zorg te bieden aan een gestrand dier. 

SOS Dolfijn is specialist in de opvang en rehabilitatie van bruinvissen en dolfijnen maar beschikt nog niet over de juiste faciliteiten om opvang en langdurige rehabilitatie te kunnen bieden. Momenteel bouwt SOS Dolfijn een nieuw centrum waar in de toekomst weer opvang kan worden geboden aan gestrande bruinvissen en dolfijnen. Maar voor dit dier kunnen wij tot onze zeer grote spijt nog niet de deur openen en de juiste zorg aanbieden. De bouw is nog in volle gang en hopelijk kan er medio januari - februari 2022 weer opvang en rehabilitatie worden geboden.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Bruinvissen Iza en Martin terug naar zee

12-07-2024: Vandaag zijn 2 bruinvissen na herstel weer terug gebracht naar zee. Bruinvis Iza is vrijgelaten met een zender zodat we haar de komende tijd kunnen volgen. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

01-02-2024: SOS Dolfijn breidt de educatieve activiteiten uit met de bouw van een Waddenbelevening rondom de bruinvis. 

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn