golven

09 mei 2018

Van al het afval in de wateren binnen de Europese Unie is 85 procent plastic. Wegwerpplastic zorgt voor de helft van het afval, vislijnen en netten voor ruim een kwart. Vanwege de grote schade die het plastic veroorzaakt wil de EU een grootschalige aanpak en een verbod of ontmoediging op diverse eenmalig gebruikte plastic items zoals: wegwerp bestek en borden, wattenstaafjes, ballonnen, drinkflesjes en meer.

De Europese Commissie onderscheidt vier categorieën in de aanpak van eenmalig gebruikt plastic. Naast verbieden en ontmoedigen, komt er op een deel van de producten een uitgebreide waarschuwing over de risico's voor het milieu. Dat geldt voor bijvoorbeeld maandverband, weggooi-schoonmaakdoekjes en ballonnen. Op 23 mei maakt de commissie meer bekend over het verbod en de richtlijnen. Het voorstel moet dan nog langs het Europees Parlement en de lidstaten. Intussen kun jij zelf al actief meehelpen door het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken.

https://nos.nl/artikel/2230876-europees-verbod-op-plastic-wattenstaafjes-en-plastic-bestek.html

dolfijn plastic

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn