golven

04 augustus 2017

Afgelopen woensdag 2 augustus was het Earth Overshoot Day. Dat betekent dat de capaciteit van de aarde voor dit jaar op die datum al verbruikt is. Je kunt dat vergelijken met dat je salaris op is, maar de maand nog niet voorbij is. Dan heb je dus een probleem!

Om aan onze huidige levensstijl te voldoen hebben we eigenlijk 1,7 planeten nodig. De mens verbruikt meer grondstoffen dan onze planeet per jaar kan produceren en we creëren meer afvalstoffen dan de aarde kan verwerken. Het tijdstip waarop dit punt jaarlijks bereikt wordt is elk jaar weer vroeger. Overbevissing, ontbossing en een hogere concentratie koolstofdioxide in onze atmosfeer leiden tot het steeds vroeger vallen van Earth Overshoot Day.

Dat moet veranderen! Help je ook mee?
Met simpele en kleine stapjes kun jij het verschil maken!

  • Eet minder of geen vlees en zuivel
  • Zet ‘s winters de kachel een graadje lager en doe een trui aan
  • Bespaar op energie door computerschermen uit te schakelen en opladers uit het stopcontact te halen

Meer handige tips lees je hier: www.voetafdruk.nl

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn