golven

28 augustus 2019

Vrijwilligers van de Engelse hulpverlenersorganisatie British Divers Marine Life Rescue hadden afgelopen maandag te maken met een risicovolle reddingsoperatie. Een voorbijganger trof aan de westkust drie gestrande bruinvissen aan. Twee leken al te zijn overleden terwijl een derde bruinvis lag te spartelen. Direct na de melding is een rescueteam naar de locatie gegaan. Via de Kustwacht werd ook hulp geboden. Bruinvisstrandingen betreffen meestal een enkel dier. De stranding van drie dieren is dan ook bijzonder.

De drie bruinvissen lagen ver van het water af en de ondergrond bleek verraderlijk drijfzand te zijn. Met behulp van de Kustwacht lukte het de hulpverleners om alle drie de bruinvissen naar het water te brengen. De hele operatie duurde uren. Uiteindelijk slaagde men erin om de twee volwassen dieren weer terug in zee te helpen. Een jonger dier bleef echter steeds weer aanspoelen. Daarom is ervoor gekozen om dat dier te laten inslapen. Sectie wordt verricht op de jonge bruinvis om inzicht te krijgen in de oorzaak van de stranding.  

massastranding bruinvis

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn