golven

20 december 2017

Het onderzoek naar de potvis die op 1 december aanspoelde op het strand van Domburg is nog niet helemaal afgerond. Wel is duidelijk dat het jong volwassen mannelijke dier ondervoed was. De onderzoekers leiden dit af uit de gemeten vetdiktes en de staat waarin de spieren verkeren. Momenteel wordt nog onderzocht of het dier door ziekte verzwakt was geraakt.

Het onderzoek wordt gedaan door onderzoekers van de Universiteit Utrecht, faculteit Diergeneeskunde en Wageningen Marine Research. De potvis werd in de ochtend van vrijdag 1 december door een passant gevonden. Het dier leefde toen niet meer maar duidelijk was dat de potvis in de nacht levend was gestrand en op het strand is overleden.

https://www.uu.nl/nieuws/domburgse-potvis-gestrand-door-verzwakking

potvis domburg

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn