golven

20 augustus 2017

Op het strand van Texel is vanochtend vroeg een dode walvis gevonden. Het dier is in verre staat van ontbinding gevonden tussen strandpalen 17 en 19. Het gaat om een vrouwelijke Gewone Vinvis met een lengte van ongeveer 18 meter.

Het gebied is afgezet zodat het kadaver geruimd kan worden. Rijkswaterstaat liet weten dat het dier snel geruimd zal gaan worden. Mogelijk vandaag of morgen.

Op 7 augustus meldde de Kustwacht ook al een dode Gewone vinvis te hebben gezien. Dat dier dreef zo’n 90 km uit de kust bij Den Haag. Beeldmateriaal en de melding lees je hier: https://waarneming.nl/waarneming/view/142538098 

vinvis texel

Update 8 september 2017: De Gewone Vinvis die op 20 augustus dood aanspoelde op het eiland Texel is volgens bioloog Pierre Bonnet van Ecomare aangevaren door een schip en zo overleden. De walvis, een vrouwtje van middelbare leeftijd, was zo’n 19 meter groot en had veel bloeduitstortingen door de aanvaring. Het skelet van de walvis is bewaard gebleven en zal over een poosje te zien zijn bij Ecomare.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn