golven

14 juli 2018

De Walvisweken zijn vandaag van start gegaan!

Van 14 juli t/m 2 september 2018 zijn er allerlei leuke walvisactiviteiten voor het hele gezin bij Het Scheepvaartmuseum, Museum In 't Houten Huis, Zaans Museum, Ecomare Texel en Museum Kaap Skil. Jong en oud leren er van alles over deze mooie dieren en het belang van schone oceanen!

Test nu alvast jouw kennis over walvissen en maak kans op mooie prijzen en doe de Wereld Natuur Fonds (WNF) Walkwis www.wnf.nl/walkwis 

walkwis walvisweken

Vandaag en morgen kun je Het Reizende Walvisziekenhuis van SOS Dolfijn bezoeken in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Ontdek er van alles over walvissen en dolfijnen. Wat eten deze dieren? Hoe groot kunnen walvissen worden? Welke walvissen en dolfijnen leven er in de Noordzee? En wat moet je doen wanneer je een dolfijn vindt op het strand? Kom oefenen en haal zo je dolfijnen-EHBO-diploma.

Ook kun je met een gids in het museum op walvis-expeditie gaan, een puzzeltocht maken en meedoen aan de kleur-wedstrijd. Zondag 15 juli kun je ook met Plastic Whale mee het water op en gaan plastic vissen in de Amsterdamse grachten. Kortom….er is ontzettend veel te doen en te beleven. Bekijk het volledige programma en de activiteiten hier: www.hetscheepvaartmuseum.nl/agenda/walvisweken

Bekijk een foto-impressie van het eerste weekend op onze Facebookpagina. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn