golven

06 mei 2010

Stichting De Noordzee organiseerd al enkele jaren de dag van de Noordzee. Dit jaar wilde zij tevens de bruinvis extra aandacht geven en hadden bedacht om deze dag om te dopen in de dag van de bruinvis. Het leek SOS Dolfijn een leuk idee om dat gezamelijk te doen... Dus op 6 mei hebben wij deze dag gezamelijk georganiseerd op het Dolfinarium. Op het plein tussen het Roggenrif en SOS Dolfijn was een kraam opgesteld waarin allerlei informatie te verkrijgen was over de Noordzee en de bruinvis. Daarnaast was er een informatieve ansichtkaart over de bruinvis ontwikkeld die uitgedeeld werd aan het publiek. Verder konden kinderen meedoen aan een strandingsactie waarbij zij mee moesten helpen om een gestrande dummy-bruinvis op de behandeltafel te krijgen en vervolgens in het bassin (een plastic zwembad) naast de kraam. De bedoeling was dat de kinderen leren wat je moet doen als je een bruinvis op het strand vind en wat er allemaal bij komt kijken om een zieke bruinvis op te vangen. Daarnaast hebben we natuurlijk de kinderen willen informeren over het belang van een schone Noordzee. Want dan alleen kunnen we er voor zorgen dat onze eigen Nederlandse Dolfijn ook hier blijft voorkomen. Ook konden kinderen mee doen aan een prijsvraag waarbij zij een andere naam moesten bedenken voor de bruinvis die niet bruin is en bovendien geen vis. We hebben hele grappige namen doorgekregen zoals stompsnuitwalvis, harlefijn, rondneus, Zoogy, platneus, enzovoorts. 5 winnaars mochten achteraf een kijkje in het opvangcentrum van SOS Dolfijn komen nemen. Daar genoten de kinderen zichtbaar van! Al met al een heel succesvolle dag! Heel bijzonder was in ieder geval om te merken dat inmiddels bijna alle kinderen wisten wat een bruinvis was en waar het dier voorkomt. Al het werk van organisaties als Stichting De Noordzee en Stichting SOS Dolfijn blijkt dus niet voor niets ! 

bruinvis

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn