golven

29 oktober 2016

Steun bruinvissen en dolfijnen in nood!

SOS Dolfijn is dringend op zoek naar steun. Zonder SOS Dolfijn is er binnenkort geen hulp meer voor gestrande bruinvissen en dolfijnen. Hulpeloos zullen deze dieren sterven op het strand. Voor 2016 is nog dringend geld nodig.

10.000 euro is er nodig om ook de rest van dit jaar klaar te blijven staan voor walvissen in nood.

SOS Dolfijn komt in actie wanneer een walvis voor de kust in de problemen raakt of aangespoeld op het strand wordt gevonden. SOS Dolfijn is het enige opvangcentrum in Noordwest Europa en het voortbestaan van de stichting is dan ook van groot belang voor deze prachtige zeedieren.

Onlangs maakte SOS Dolfijn bekend per 31 december 2016 de huidige locatie te gaan verlaten en de samenwerking met Dolfinarium Harderwijk te beëindigen. Op de huidige locatie wordt SOS Dolfijn te vaak verward met het commerciële zeezoogdierenpark, wat fondsenwerving en ontwikkeling ernstig belemmerd. Momenteel is SOS Dolfijn in gesprek met mogelijk nieuwe samenwerkingspartners zodat het opvangcentrum kan verhuizen. De herstelperiode van gestrande bruinvissen en dolfijnen duurt doorgaans 3 tot 6 maanden. Om die reden is het tijdelijk niet mogelijk om gestrande bruinvissen en dolfijnen nog opvang te bieden. Uiteraard blijft het rescue-team wel dag en nacht voor gestrande dieren klaar staan. Maar zal het in veel gevallen betekenen dat de dieren uit hun lijden moeten worden verlost op het strand.

Zonder SOS Dolfijn sterven deze dieren een nare, langzame dood op het strand. Hoe eerder SOS Dolfijn weer beschikt over een opvangcentrum, des te eerder kunnen bruinvissen en dolfijnen in nood weer de optimale hulp krijgen.

Help jij mee?

Maak vandaag nog jouw donatie over via deze actiepagina. Dankzij jouw steun kunnen wij de walvissen blijven helpen! www.whydonate.nl/10000-euro-voor-sos-dolfijn/project/

Zonder SOS Dolfijn is dit het lot voor gestrande bruinvissen en dolfijnen in de nabije toekomst. Zonder hulp zullen deze mooie dieren sterven op het strand. Jij kan dit voorkomen! Wanneer we samen 10.000 euro inzamelen, dan kan Stichting SOS Dolfijn walvissen en dolfijnen blijven helpen. Geef jij om deze dieren? Geef dan vandaag jouw steun! www.whydonate.nl/10000-euro-voor-sos-dolfijn/project/

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn