golven

22 oktober 2016

In de haven bij Vlissingen is vanochtend vroeg een bultrug waargenomen. Een havenwerker ontdekte de walvis in de ochtend rond zeven uur. Volgens zijn verklaring aan de krant dobberde het dier rond in de Sloehaven.

Bultruggen worden wel vaker waargenomen in de Noordzee maar deze haven was wel een ongebruikelijk gebied. SOS Dolfijn zocht daarom contact met mensen van het EHBZ-netwerk (Eerste Hulp bij Zeezoogdieren) in Vlissingen. De haven is een volledig afgesloten terrein, waardoor het lastig was om mensen ter plaatse te krijgen. Belangrijk was natuurlijk voor SOS Dolfijn om te weten of het dier nog steeds ter plaatse was en in welke toestand het dier verkeerde.

Uit ervaring weten we dat bultruggen zich zelf vaker uit ongebruikelijke gebieden hebben weten te krijgen. Het was dan ook uiterst belangrijk dat de bultrug met rust zou worden gelaten!! Scheepvaart werd daarom verzocht goed op te letten en indien mogelijk het gebied te mijden. Het team van SOS Dolfijn stond zoals altijd klaar voor advies en/of actie indien nodig.

Rond twee uur in de middag had de bultrug de havenmonding weer gevonden. Een uur later zwom de bultrug de Westerschelde uit en werd het dier gezien voor de kust bij Vlissingen, zwemmend in westelijke richting. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn