golven

25 september 2018

25-09-2018: Zeer bijzondere waarneming bij Engeland. Op dinsdagmiddag 25 september is in de rivier de Theems een Beloega walvis waargenomen. De Beloega is een tandwalvis die normaal leeft in het Arctisch gebied. Kenmerkend is de witte kleur van deze walvissen. Deze Beloega was ver van huis geraakt en experts zijn dan ook ongerust over het verdwaalde dier. Op beelden op internet was het dier actief zwemmend te zien in het gebied. Hulpverleners hielden het dier in de gaten.

In 1966 werd een Beloega waargenomen bij Nijmegen. Dat dier zwom helemaal door naar Bonn in Duitsland en werd Moby Dick genoemd, vernoemd naar het bekende boek over de witte Potvis. Na een zwerftocht van een maand wist die Beloega via Hoek van Holland weer de uitgang te vinden naar open zee.

26-09-2018 Update: Zorgen om verdwaalde Beloega

Sinds gistermiddag wordt in de rivier de Theems een Beloega walvis waargenomen. Toen vanochtend in eerste instantie nieuwe waarnemingen uitbleven was er hoop dat het dier gedurende de nacht de weg terug naar open zee zou hebben gevonden. Maar helaas werd rond tien uur de Beloega opnieuw gezien, nog steeds in hetzelfde gebied zo’n 40 kilometer opzij van London. Hoewel er nog weinig bekend is over de gezondheidstoestand waarin het dier verkeert maken experts zich zorgen om de Beloega. Beloega’s zijn sociale groepsdieren die leven in het Arctisch gebied. Dit dier is dus ver van het normale leefgebied. De rivier de Theems wordt verder landinwaarts steeds smaller met veel bochten waardoor hulpdiensten ook rekening houden met de kans op stranding. Diverse hulporganisatie staan paraat om de Beloega, die in de media de naam Benny heeft gekregen, hulp te bieden waar nodig en mogelijk.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn