golven

10 augustus 2017

Goed nieuws!

Supermarktketen Aldi stopt met de verkoop van plastic tassen. Sinds 1 januari 2016 is het al verboden in Nederland om nog gratis plastic tassen mee te geven in winkels. Een tasje tegen betaling was nog wel toegestaan. Aldi is nu de eerste supermarktketen die de eenmalige plastic tassen helemaal gaat bannen uit de filialen. Dat is goed nieuws want een groot deel van deze plastic tasjes belandt als zwerfvuil in zee. Met het verbod op de gratis tassen sinds 2016 hoopte de overheid meer bewustzijn te creëren bij de consumenten. Mensen nemen nu vaker een eigen boodschappentas mee en hierdoor is de afgifte van plastic tassen met 71% gedaald !

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn