golven

01 augustus 2012

Woensdag 1 augustus is bruinvis Veerle terug gebracht naar zee. Het was een succesvolle uitzet. Aan het begin van het transport was Veerle een beetje onrustig, maar daarna lag ze rustig in haar hangmat. Ook het transport met het schip 'de Krukel' de Noordzee op verliep voorspoedig. Het was een prachtige dag dus kon het terugplaatsen in zee gebeuren vanuit het kleine bootje. Veerle zwom rustig weg toen ze eenmaal in het water was. De medewerkers en vrijwilligers die mee waren hebben haar daarna gedurende een aantal minuten nog een paar keer boven zien komen op ongeveer 100 meter van het schip. Veerle was begin maart gestrand op het strand van Terschelling. Naast maagzweren waar ze voor is behandeld waren de pikwonden van meeuwen een flink probleem. Haar rechteroog was ernstig verwond. Het herstel van het oog heeft maanden geduurd. De dierenartsen die betrokken waren bij het herstel van Veerle waren verbaasd en blij over hoe goed alles is genezen.

veerle terug naar

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn