golven

19 maart 2016

Vandaag is op het wad van Texel een levende bruinvis gevonden.
Het vermagerde jonge mannetje is door medewerkers van Ecomare van het strand gehaald en op het vaste land bij Den Oever aan het rescue team van SOS Dolfijn overgedragen. In het opvangcentrum komt het daar rond drie uur in de middag aan en wordt na kort onderzoek begeleid door vrijwilligers in het bassin.

De mannetjesbruinvis klinkt zeer benauwd en heeft mogelijk longproblemen. Daarnaast is op zijn staart een bijtwond te zien. De afdruk is duidelijk afkomstig van een grijze zeehond. Deze bruinvis heeft dus erg veel geluk gehad, want aanvallen van grijze zeehonden zijn meestal dodelijk voor bruinvissen. Zie ook ons eerdere bericht over de grote hoeveelheid dood aangespoelde bruinvissen van de afgelopen weken.

In het opvangcentrum krijgt hij de naam Sven. We hopen dat hij net zo sterk blijkt te zijn als zijn naamgenoot Sven Kramer die onlangs nog het WK won. Wat bruinvis Sven precies mankeert moet in de komende dagen gaan blijken. Naast bruinvis Sven wordt er bij SOS Dolfijn ook nog gezorgd voor zieke bruinvis Nena. Zij spoelde precies twee weken eerder aan op de Duitse kust. Beide dieren kunnen komende weken geadopteerd worden. Meer informatie hier.

Eerste beelden van bruinvis Sven zie je hier https://youtu.be/uOIrD0jyk9o 

strand foto ecomare

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn