golven

28 oktober 2012

Net na twee uur in de middag komt er bij Stichting SOS Dolfijn een melding binnen dat er, op het Zuidstrand, bij Egmond aan Zee een levende bruinvis is gevonden. De bruinvis is kort daarvoor gevonden door een kitesurfer. Onmiddelijk wordt er advies gegeven aan de vinder en helpers ter plaatse hoe de bruinvis te verzorgen. In de tussen tijd wordt de dolfijnambulance klaar gemaakt voor vertrek en wordt er een reddingsteam samen gesteld om onderweg te gaan.
Terwijl een team onderweg gaat met de dolfijnambulance, wordt op het strand de bruinvis goed verzorgd.
De bruinvis ligt rustig op het strand. Omstanders houden het dier goed nat zodat deze niet te warm wordt en regelmatig controleren zij de ademhaling van het dier. Rond vier uur arriveert de ambulance op de locatie. De gestrande bruinvis wordt nagekeken en klaar gemaakt voor transport. Het gaat om een groot, volwassen mannetjesbruinvis met een lengte van 160 cm.
Het dier is in redelijke toestand, iets vermagerd. Helaas overlijdt het dier kort na aankomst in de ambulance. Wat deze bruinvis mankeert en waaraan het is overleden zal moeten blijken uit de sectie. Stichting SOS Dolfijn staat 24 uur per dag klaar om levend gestrande walvisachtigen hulp te bieden.

levende bruinbis egmond

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn