golven

05 december 2011

De jonge witsnuitdolfijn die gisteren levend op het strand bij Den Helder is gevonden is vanochtend in het opvangcentrum van Stichting SOS Dolfijn overleden. Door de slechte gezondheidssituatie en de minimale kans op terugkeer naar de natuur is besloten om de kleine dolfijn in te laten slapen. Volgens Eligius Everaarts, directeur van Stichting SOS Dolfijn, is een beslissing om een dier in te laten slapen nooit makkelijk. 'Maar soms is die beslissing wel de beste optie.' Het zeer jonge dier, genaamd Emma, was lichamelijk in een slechte conditie, sterk vermagerd en haar immuunsysteem leek stil te liggen. Haar kansen op herstel waren nihil. 'Bovendien schatten we dat Emma nog afhankelijk was van haar moeder.' Aldus Everaarts. 'Dergelijke jonge dieren kunnen uiteindelijk niet teruggebracht worden naar zee. Witsnuitdolfijnen worden vaker waargenomen in de Noordzee. Maar een stranding van een levend dier is een bijzondere gebeurtenis. Eerder dit jaar is een volwassen dier gevonden op het strand van Ameland en opgevangen door SOS Dolfijn. Het dier met de naam Robbie is ondertussen flink opgeknapt en kan waarschijnlijk op niet al te lange termijn terug worden gebracht naar zee.

witsnuitdolfijn overleden

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn