golven

30 mei 2011

Maandag 30 Mei gaan er weer twee bruinvissen het opvangcentrum van Stichting SOS Dolfijn verlaten en terug naar zee. Eind April werd bruinvis Anne al succesvol uitgezet terug in zee. Nu is het tijd voor bruinvissen Veroniek en Keesje om weg te gaan. Beide dieren zijn gezond verklaard en voorbereid op hun terugreis. Zo hebben medewerkers van SOS Dolfijn de beide dieren laten wennen aan het liggen in een speciale transportkist. Bruinvis Veroniek strandde op 19 februari dit jaar op een strekdam in Ritthem, Zeeland. De vinder heeft het EHBZ-team ingeschakeld, waarop de Reddingsbrigade Vlissingen werd gealarmeerd en die kwamen de vinder en bruinvis te hulp.  Veroniek had vooral in het begin veel moeite met eten. Ze is inmiddels mooi gegroeid, kan goed forellen vangen en is helemaal klaar voor de uitzet! Bruinvis Keesje is helemaal een geluksbruinvis. Zij kwam op 23 februari vast te zitten in een visnet. Vinder Kees liep langs het strand en dacht dat er een vuilniszak in het net hing. Omdat het er toch raar uitzag ging hij beter kijken en zag dat het om een bruinvis ging! Keesje werd door het EHBZ-netwerk uit zijn benarde positie gehaald en door medewerkers van SOS Dolfijn opgehaald. Waarschijnlijk heeft Keesje bijna 2 uur vastgezeten in het visnet en had dus grote kans om te verdrinken. Ze knapte snel op in het opvangcentrum en ook zij is helemaal toe aan terugkeer naar huis. Afhankelijk van de weersomstandigheden maandag worden de dieren uitgezet ten noorden van het zeegat tussen Ameland en Schiermonnikoog.

bruinvissen veroniek keesje

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn