golven

07 februari 2015

Op 27 januari komt er bij SOS Dolfijn een melding binnen dat er op Texel een levend gestrande bruinvis is gevonden. Medewerkers van Ecomare zorgen ervoor dat het dier in nood van het strand wordt gehaald en overgebracht wordt naar het vasteland.  In de opvang krijgt de licht vermagerde vrouwtjesbruinvis de naam Suzanne. Haar mankeert meerdere medische problemen. Zo is er sprake van bloedarmoede, is ze licht vermagerd en heeft ze darmproblemen. Suzanne is zodanig verzwakt dat ze 24 uur per dag begeleid moet worden in het water omdat ze niet langer in staat is zelfstandig te zwemmen. Wel probeert Suzanne soms kleine stukjes mee te zwemmen. Tijdens onderzoek door de dierenartsen wordt een afwijkend geluid gehoord aan haar hart. De hulp van een specialist wordt daarom ingeschakeld. 
Uit onderzoek blijkt dan dat Suzanne een aangeboren hartafwijking heeft. 
Deze afwijking zal in de toekomst voor ernstige klachten zorgen en om die reden is besloten om verdere rehabilitatie stop te zetten en Suzanne te laten inslapen.

Bruinvis Suzanne overleden

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn