golven

17 november 2010

Helaas is bruinvis Bram, op woensdag 17 november, overleden. Aan het einde van de middag is hij rustig ingeslapen in het bijzijn van zijn verzorgers. Op 20 februari 2008 kwam er een melding binnen bij Stichting SOS Dolfijn, er was een bruinvis gestrand in Zeeland. De toen negen maanden oude bruinvis werd opgevangen door Stichting SOS Dolfijn en kreeg de naam Bram. Na maandenlange intensieve verzorging in het opvangcentrum werd geconstateerd dat Bram geen kandidaat zou worden voor terug plaatsing in zee. De bruinvis zou zijn levenlang medicijnen nodig hebben voor blijvende hartproblemen. Daarom is Bram in juli 2008 verhuisd naar de Bruinvisbaai van het Dolfinarium. Bram kreeg, net zoals alle bruinvissen die niet terug kunnen worden geplaatst in zee, een plekje in de Bruinvisbaai. Hij ontwikkelde zich daar zelfs tot nationale bekendheid! Bram werd vooral bekend bij scholieren door zijn rol in het televisieprogramma 'Dolfijn & Co'. Zijn leven in Bruinvisbaai werd vooral gekenmerkt door pieken en dalen. De pieken door bijvoorbeeld te schitteren in de bruinvissenshow en natuurlijk Dolfijn & Co, de dalen vooral door zijn wisselende gezondheid. Het laatste jaar was te merken dat de pieken steeds minder hoog werden en de dalen steeds dieper. In de afgelopen anderhalve week is de gezondheid van Bram snel achteruit gegaan. Bram kwam terug naar het opvangcentrum van Stichting SOS Dolfijn omdat hij hier gemakkelijker verzorgd kon worden. Helaas mocht alle hulp niet baten. Bram zijn gezondheid, ging ondanks alle goede zorgen, steeds verder achteruit.  Daarom is besloten, in samenwerking met de dierenarts, de bruinvis in te laten slapen. Zijn verzorgers zullen hem herinneren als een strijdlustige, karakteristieke bruinvis. We zullen Bram erg missen!

bruinvis bram overleden

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn