golven

07 april 2012

Miryanna van Reeden is de kersverse moeder van zes bruinvissen die de afgelopen periode ziek en gewond op het strand terecht zijn gekomen. De actrice heeft vrijdag een bezoek gebracht aan het opvangcentrum van Stichting SOS Dolfijn. Ze heeft geholpen bij de verzorging van de zieke dieren en hierbij werd ze gevraagd adoptiemoeder te worden van deze 'dolfijntjes' in nood. Stichting SOS Dolfijn beleeft een druk seizoen. De afgelopen weken zijn zes zieke en gewonde bruinvissen opgevangen. De dieren spoelden aan op Nederlandse, Belgische en Duitse stranden. Vrijdag heeft Miryanna van Reeden een bezoek gebracht aan het opvangcentrum waar de gestrande dieren worden verzorgd. 'Het zijn prachtige dieren, met een saaie naam. Eigenlijk zijn het een soort kleine dolfijntjes. En ze hebben allemaal een eigen karakter! Ik wil me graag inzetten om deze dieren te helpen', aldus Miryanna. Bruinvissen zijn kleine walvisachtigen die in de Noordzee voorkomen. Door verschillende oorzaken kunnen bruinvissen in de problemen komen en soms spoelen ze dan levend aan op de kust. Bij SOS Dolfijn worden de bruinvissen door medewerkers en vrijwilligers dag en nacht verzorgd. Miryanna hoopt samen met hen op een spoedig herstel van de zieke dieren en een veilige terugkeer naar zee. Eligius Everaarts van SOS Dolfijn is erg blij met de steun van de actrice: 'Miryanna heeft haar hart op de juiste plaats. Zeker ook wat betreft dieren in nood.' Volgens de directeur van de stichting is bescherming van dolfijnen en het zeemilieu van groot belang. 'Dieren komen vele gevaren en problemen tegen in zee, vaak door mensen gecreëerd: verdrinking in visnetten, afval, vervuiling en enorme geluidsverstoring in zee. Miryanna maakt zich hier, net als wij, grote zorgen over. Samen kunnen we iets doen om deze prachtige dieren beter te beschermen!' SOS Dolfijn heeft zich gespecialiseerd in het opvangen, rehabiliteren en uitzetten van gestrande kleine walvisachtigen. Met name bruinvissen, een inheemse soort, worden door SOS Dolfijn opgevangen. Tevens zet de Stichting zich in voor natuurbehoud door middel van educatie en wetenschappelijk onderzoek. Op deze manier wil SOS Dolfijn bijdragen aan een veiligere en schonere Noordzee.

actrice miyanne reeden adopteert dolfijntjes

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn